Westerlo mag eerste periodetitel vergeten na late gelijkmaker van Lommel

02-11-2019 18:59 Laatste update: 19:01

Westerlo heeft zichzelf zaterdag geen dienst bewezen met het oog op de eerste periodetitel in de Proximus League. Thuis tegen Lommel kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De doelpunten in de Kempen vielen pas in het slot van de match. Op een kwartier van het einde bracht Abrahams de thuisploeg op voorsprong. Westerlo leek op weg naar drie gouden punten, maar dat was zonder Sanyang gerekend. Die maakte in de 90e minuut als nog de gelijkmaker. De 1-1 was een domper voor de ploeg van Peeters. Bij Lommel blijft Maes dan weer wachten op zijn eerste zege.

Vrijdag werd het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Union vroegtijdig gestaakt. Aan Den Dreef waren er problemen met het licht. Op het moment van affliuiten waren er goed 50 minuten gespeeld en stond het nog 0-0. Een commissie moet nu beslissen wat er nu gaat gebeuren met de match en/of de uitslag.

Voorlopig staat OHL wel nog aan de leiding met 25 punten. Virton heeft één punt minder dan de leider. Westerlo telt twee punten minder dan OHL en heeft een match meer gespeeld. Union - met 22 punten - maakt ook nog kans op de eerste periodetitel. Volgende week staat de laatste speeldag van het eerste periodekampioenschap op het prograam.