Club Brugge krijgt het goede voorbeeld, PSG verliest van hekkensluiter

01-11-2019 22:53
3

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond verrassend verloren van Dijon, de hekkensluiter in de Ligue 1: 2-1. Het is de derde nederlaag van het seizoen voor de tegenstander van Club Brugge in de Champions League Kylian Mbappé zette PSG op voorsprong, maar daarna ging het mis.

Dijon - Paris Saint-Germain 2-1
Nadat Mbappé voor de openingstreffer tekende leek PSG een eenvoudige avond tegemoet te gaan. De ploeg van Thomas Tuchel domineerde de wedstrijd en kreeg ook de grootste kansen van de wedstrijd. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam Dijon verrassend op gelijke hoogte. Keylor Navas zag er bij een lage voorzet vanaf rechts niet goed uit. Mounir Chouiar schoot de rebound binnen: 1-1.

Vlak na de rust kwam PSG zelfs op achterstand dankzij Jhonder Cádiz, die de PSG-defensie doldraaide en de 2-1 achter Navas schoot. Via Angel Dí María kreeg PSG nog kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Dijon wist stand te houden. De voorsprong van PSG op nummer twee Nantes is nog altijd acht punten, al komt Nantes dit weekend nog in actie. Door een blessure kwam Thomas Meunier bij PSG niet in actie.

Hoffenheim - Paderborn 3-0
TSG Hoffenheim heeft haar vijfde overwinning op rij geboekt. SC Paderborn werd in Hoffenheim kansloos met 3-0 verslagen. Al na twee minuten maakte de Deen Robert Skov de openingstreffer. Nog voor het kwartier stond het door Pavel Kaderabek 2-0 en Jürgen Locadia maakte tien minuten later de 3-0.

Paderborn was kansloos tegen Hoffenheim, al wist de ploeg de schade te beperken in de tweede helft. Hoffenheim is aan een indrukwekkende opmars bezig en staat na tien Bundesliga-duels op de vijfde plaats.