WhoScored maakt Team van de Maand bekend met verrassende Belg in de ploeg

WhoScored maakt Team van de Maand bekend met verrassende Belg in de ploeg

01-11-2019 21:20

WhoScored.com heeft zijn Team van de Maand van de Premier League bekendgemaakt. Bij de elf zit er één Belg. Het gaat om Christian Kabasele van Watford.

Dat Kabasele de enige Belg is die het team haalt, is best opmerkelijk. Youri Tielemans speelde in oktober immers ook op hoog niveau. De middenvelder van Leicester City is zelf genomineerd voor de 'echte' Speler van de Maand-award van de Premier League. Centraal op het middenveld is er gekozen voor zijn ploegmaat James Maddison en David Silva van Manchester City.

Kabasele speelde in oktober drie competitiematchen. Hij verloor geen enkel duel en hield ook twee keer de nul met zijn ploegmaats. Voor de 0-0 tegen Watford kreeg Kabasele een rating van 8.53. Na de 1-1 op het veld van Tottenham kreeg onze landgenoot een 7.94 achter zijn naam. Voor de 0-0 tegen Bournemouth was er voor Kabasele een 7.14 weggelegd.

Ondanks zijn goede prestaties bij Watford moet Kabasele zich weinig illussies maken over de Rode Duivels. Roberto Martinez lijkt niet warm te lopen van de tweevoudige Rode Duivel. De laatste selectie van Kabasele is al bijna een jaar geleden. In november van 2018 zat de voormalige speler van KRC Genk bij de groep, maar tegen Ijsland en Zwitserland kwam hij in de Nations League niet in actie.