Tielemans legt ambities van Leicester bloot: Willen meedingen met de grote teams

Tielemans legt ambities van Leicester bloot: "Willen meedingen met de grote teams"

01-11-2019 12:01
2

Leicester City beleeft een geweldige seizoensstart. Na tien speeldagen staan The Foxes op een knappe derde plaats en bovendien is het voetbal erg aantrekkelijk om te bekijken. Voor Youri Tielemans is 'the sky the limit', zo blijkt.

Zondag trekt Leicester naar Crystal Palace, dat het ook meer dan behoorlijk doet met een zesde plaats. Toch is voor Tielemans enkel een driepunter goed genoeg. "Dit zijn de wedstrijden die je moet winnen in een seizoen, als je wil meedingen met de grote teams", klinkt het bij de Rode Duivel. De lat ligt hoog in Leicester, zoveel is duidelijk.

Tot op heden waren enkel Manchester United (1-0) en Liverpool FC (2-1) te sterk voor Leicester. Uit de andere wedstrijden puurde de landskampioen van 2016 20 punten, waardoor het nu op acht punten staat van het ongenaakbare Liverpool. Nummer twee Manchester City is wel binnen schot, Kevin De Bruyne en co staan amper twee punten voor Leicester uit. Overigens doet Tielemans het uitstekend bij The Foxes. Hij speelt nagenoeg alles en zit al aan drie competitietreffers.