Anderlecht geeft in de 94e minuut zege tegen Gent uit handen

31-10-2019 22:25
76

RSC Anderlecht leek donderdag op weg naar een zege tegen KAA Gent, maar in de 94e minuut gaf paars-wit de zege uit handen.

Na het 0-0 gelijkspel bij KAS Eupen hadden de troepen van Vercauteren iets recht te zetten. De trainer van Anderlecht begon alvast offensiever dan aan de Kehrweg. Paars-wit kon nog niet rekenen op Kompany en Chadli, maar Vlap startte wel. Bij Gent mocht Kums niet spelen tegen zijn broodheer. Depoitre kreeg wel een basisplaats.

Anderlecht valt aan
Rusten deden we in het Lotto Park met een 1-1 stand. Vadis lag aan de basis van beide doelpunten. Bij de openingsgoal van Anderlecht verloor de ex-speler van paars-wit de bal. Cobbaut gaf voor en Verschaeren deed de rest. Daarna maakte Vadis zijn fout goed met de perfecte assist op Depoitre. Zo kregen de Buffalos's net iets meer dan ze verdienden in een eerste helft, waarin Anderlecht nog eens goed voor de dag kwam.

Na de pauze viel er in Brussel lang minder te beleven. Via een strafschop klom Anderlecht op goed twintig minuten van het einde weer op voorsprong. Roofe verschalkte Kaminski vanaf de stip. Even later maakte de aanvaller met een beauty de 3-1. Anderlecht leek gewonnen spel te hebben, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn.

Wissel Vercauteren pakt verkeerd uit
Vercauteren koos in het laatste kwartier voor 'zekerheid'. Zulj kwam in de plaats van Vlap. Gent perste er een slotoffensief bij en kreeg daarbij de hulp van de VAR. Via de man in het busje ging de bal op de stip. Yaremchuk geraakte in eerste instantie niet voorbije Van Crombrugge, maar tikte in de herneming de aansluitingstreffer binnen. In de 94e minuut kopte Plastun de gelijkmaker op het bord.