Update: Xhaka moet zijn aanvoerdersband afgeven bij Arsenal

Update: Xhaka moet zijn aanvoerdersband afgeven bij Arsenal

31-10-2019 21:33 Laatste update: 05-11-2019 20:52
1

Granit Xhaka heeft voor het eerst sinds zijn veelbesproken wissel tegen Crystal Palace van afgelopen zondag gereageerd op zijn woedeuitbarsting. Hij geeft aan dat hij zijn kookpunt bereikte toen hij gewisseld werd, maar verontschuldigt zich tegenover de fans.

"Mijn gevoel dat ik niet begrepen werd door de fans en de herhaaldelijke beledigingen via social media en tijdens wedstrijden van de afgelopen weken en maanden raken mij diep", aldus de middenvelder op zijn Instagram-pagina. "Mensen zeiden dingen als: we breken je benen, vermoorden je vrouw en we hopen dat je dochter kanker krijgt. Dat raakte me echt en ik bereikte mijn kookpunt in het stadion zondag."

De Zwitser geeft aan dat hij zich niet zo mee had moeten laten slepen door de situatie, maar hoopt dat de supporters en hij dit vergeten en verder gaan. "Ik liet mezelf meeslepen en reageerde niet respectvol tegen de supporters die onze club wel steunen. Dat was niet mijn bedoeling en daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden. Ik zal altijd 100 procent geven naast en op het veld", sluit Xhaka af.

 Update: Xhaka is niet langer de aanvoerder van Arsenal: Pierre-Emerick Aubameyang neemt de aanvoerdersband over, heeft manager Unai Emery dinsdag bevestigd. "Hij heeft mijn beslissing geaccepteerd. Nu moeten we weer verder", liet hij weten tijdens een persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães van woensdagavond. Xhaka zal ook niet tot de selectie voor het uitduel in Portugal behoren.