Preud'homme pakt makkelijke zege met Standard: Dit zal hen deugd doen

Preud'homme pakt makkelijke zege met Standard: "Dit zal hen deugd doen"

31-10-2019 16:45

Michel Preud'homme boekte woensdag een logische zege tegen Waasland-Beveren (2-0). Standard kon rekenen op goals van Mehdi Carcela en Obbi Oulare. Beide spelers hadden tot nog toe een mager seizoen.

Standard moest wel stevig werken voor zijn goals. "In zulke matchen heb je te maken met een gesloten tegenstander, maar soms was het te statisch bij ons", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Gelukkig voor Standard konden ze na amper drie minuten al scoren. "Zeker in deze matchen is dat cruciaal. Daarna is het zaak om snel een tweede doelpunt te maken, maar dat heeft lang op zich laten wachten. We probeerden de druk op te voeren, maar moesten ook een zeker evenwicht bewaren. Je moet hen niet de kans geven om te counteren. Het is nu één keer gebeurd en het kon fatale gevolgen hebben. Gelukkig greep Arnaud Bodart daar goed in."

Carcela en Oulare hebben alvast vertrouwen getankt. "Mehdi en Obbi maakten hun eerste goals van het seizoen en dat zal hen deugd doen. Aanvallers willen scoren, daar leven ze voor. Al is het mij om het even wie de goals maakt."