Vormer zit nu al halverwege recordkoers: Maar dat houdt me niet bezig, hoor

Vormer zit nu al halverwege recordkoers: "Maar dat houdt me niet bezig, hoor"

31-10-2019 10:22
4

Club Brugge zette haar leidersplaats woensdagavond kracht bij. Op bezoek bij Zulte Waregem werd het 0-2, al had die score hoger kunnen oplopen. Met twee assists was Ruud Vormer opnieuw van goudwaarde voor zijn ploeg. De Nederlander ligt perfect op recordkoers.

Twee seizoenen geleden, in het topjaar dat hem de Gouden Schoen opleverde, eindigde Vormer op een totaal van 24 assists, over alle competities heen. Dit seizoen zit de aanvoerder van Club Brugge al aan twaalf: tien in de Jupiler Pro League, twee in Europa. Halverwege dus, al gaat Vormer zelf behoorlijk laconiek om met die statistieken.

"Dat record houdt mij niet bezig, hoor", is Vormer duidelijk bij Sportwereld. "Twee jaar geleden was het heel goed, maar nu vind ik het ook al heel mooi. Alleen wacht ik nog op dat doelpuntje in de competitie. Dan zou het helemaal af zijn", geeft de Nederlander aan. Ondanks zijn goede cijfers had Ronald Koeman overigens geen plekje vrij voor Vormer in de preselectie van Oranje.

Op training lukt het wél
Over de wedstrijd tegen Zulte Waregem kon Vormer kort zijn: Club was veel beter, maar miste een resem kansen. "We hebben nooit de controle verloren. Het klopt dat we het sneller hadden moeten afmaken, maar we creëren wel veel kansen. Op training vliegen die kansen nochtans allemaal binnen. Het zijn gewoon details. Niets om ons zorgen over te maken", nuanceert Vormer.