Ciman en Pozuelo zijn van goudwaarde en loodsen Toronto naar de finale van de MLS

Ciman en Pozuelo zijn van goudwaarde en loodsen Toronto naar de finale van de MLS

31-10-2019 10:04
1

De finale van de Major League Soccer, de voetbalcompetitie in de Verenigde Staten, zal betwist worden door Seattle Sounders en Toronto FC. De Canadezen wisten zich in de nacht van woensdag op donderdag te kwalificeren door Atlanta United uit te schakelen: 1-2. Twee bekende namen speelden een hoofdrol.

Toronto is het team van voormalige Rode Duivel Laurent Ciman en ex-spelverdeler van KRC Genk Alejandro Pozuelo (overigens startte ook Chris Mavinga, evenzeer ex-Genk, in de basis) en beide heren pakten uit met een assist. Dat was ook nodig, want al vroeg in de partij kwam Atlanta op voorsprong via Julian Gressel. Ciman schoot als eerste wakker: nog voor het kwartier bezorgde hij Nicolas Benezet de gelijkmaker (1-1).

De finale van de Eastern Conference bleef lange tijd in evenwicht, tot een discutabele fase minder dan een kwartier voor affluiten. Dankzij een stevige charge heroverde Toronto de bal. Geen overtreding, oordeelde de scheidsrechter, al bleef de getroffen speler van Atlanta wel op de grond liggen.

Toronto voetbalde echter verder en profiteerde optimaal van de vrijgekomen ruimte. De bal belandde bij Pozuelo op de rechterflank, die zijn ploeggenoot Nick DeLeon aanspeelde. Die ramde enig mooi van ver buiten de zestien in de bovenhoek. Die mentale klap kwam Atlanta niet meer te boven. Op zondag 10 november kijkt Toronto Seattle, de kampioen uit de Western Conference, in de ogen.