Manchester United overleeft op Stamford Bridge door wondergoal Rashford

30-10-2019 22:56

Manchester United heeft zich als laatste club geplaatst voor de kwartfinales van de League Cup. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer beëindigde de zegereeks van Chelsea en houdt Oxford United, Manchester City, Leicester City, Everton, Colchester United, Liverpool en Aston Villa gezelschap bij de laatste acht.

Marcus Rashford groeide uit tot de grote man op Stamford Brigde. De spits had voor de rust vanuit een strafschop de score geopend. Nadat Michy Batshuayi uit een lange solo voor de gelijkmaker had getekend, mocht Rashford in de tweede helft aanleggen voor een vrije trap van grote afstand. Doelman Willy Caballero moest het antwoord schuldig blijven: 1-2.

Hoewel Chelsea het overgrote deel van het balbezit had, kon het in aanvallend opzicht geen vuist maken en kwam het deze tegenvaller niet meer te boven. De ploeg van Frank Lampard had een serie van zeven opeenvolgende zeges gebouwd, maar is uitgeschakeld in de strijd om de League Cup.