Gent gaat tegen Anderlecht op zoek naar eerst uitzege: Thema afsluiten

Gent gaat tegen Anderlecht op zoek naar eerst uitzege: "Thema afsluiten"

30-10-2019 22:06
1

KAA Gent speelt donderdagavond in de laatste wedstrijd van de twaalfde speeldag op het veld van RSC Anderlecht. De troepen van Jess Thorup zijn nog altijd op zoek naar hun eerste uitzege van het seizoen, maar de Deense coach kijkt met vertrouwen naar de topper.

"Ik ben niet de man die zich snel zorgen maakt als hij het programma bekijkt", vertelde Thorup volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Je moet match per match werken en uiteindelijk is er in deze competitie geen enkele wedstrijd makkelijk. Het kan echter wel een goede manier zijn om die moeilijke periode aan te vatten met een goed resultaat op bezoek bij Anderlecht."

"Ik heb echt vertrouwen in het team en dit kan een grote kans voor ons zijn om de drie punten te pakken morgen. Ik hoop dat we dit thema snel kunnen afsluiten. Daarom kan het goed zijn dat we nu tegen een topteam mogen spelen. Dan kunnen we toch zonder al te grote druk die match aanvatten. Ook al willen we wel telkens een match winnen. We kunnen echter iets moois bereiken en nog dichter bij elkaar komen. En dat is welkom want ook in de Europa League hebben we nog lastige uitduels voor de boeg.”