Geen winnaar in duel tussen Castagne en Mertens: Napoli gelijk tegen Atalanta

30-10-2019 21:20

In de Italiaanse Serie A stond woensdagavond een duel tussen twee Belgen op het programma. Het Napoli van Dries Mertens speelde tegen het Atalanta van Timothy Castagne. Het duel tussen de derde en de vierde in de rangschikking eindigde op 2-2.

Geen Rode Duivels aan de aftrap in het Stadio San Paolo, al kwamen ze allebei na de rust wel tussen de lijnen. Napoli klom na een kwartier in de eerste helft op voorsprong. Nikola Maksimović kopte de opener aan de tweede paal binnen. Even later kreeg Arek Milik een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar Atalanta-doelman Pierluigi Gollini.

Kort voor de rust kwam Atalanta langszij. Remo Freuler dook goed in de rug van Kalidou Koulibaly en duwde van dichtbij binnen door de benen van Alex Meret. In de tweede helft kwam Mertens in de plaats van de bleke Hirving Lozano en Napoli kwam weer op voorsprong. Fabian profiteerde van dom balverlies op het middenveld en stuurde Milik alleen weg. De Poolse spits faalde niet en tikte de 2-1 binnen.

Atalanta, waar Castagne inmiddels Mario Pasalic kwam aflossen, leek af te stevenen op een nederlaag, maar in de slotfase glipte Josip Ilicic door de buitenspelval. Hij kwam alleen voor Meret en scoorde - ondanks veel protest van Napoli - de 2-2. Atalanta blijft dankzij de late gelijkmaker sowieso derde na deze speeldag. Napoli kan een plaatsje zakken naar de vijfde plaats als AS Roma wint tegen Udinese.