Zwaar weer in Oostende: Je hebt al financieel spook, nu ook degradatiespook

Zwaar weer in Oostende: "Je hebt al financieel spook, nu ook degradatiespook"

30-10-2019 16:47
3

Nog meer dan Cercle Brugge, dat al een heel seizoen onderaan de rangschikking van de Jupiler Pro League staat, lijkt KV Oostende de ploeg in vrije val. Na een bevredigende start is de kustploeg al ruim twee maanden op zoek naar een zege. Plots komt de rode streep weer dichtbij, beseft ook Johan De Caluwé.

De journalist van Sporza volgt Oostende op de voet. Hij ziet momenteel een club in crisis, zowel op het veld (2 op 24) als ernaast. Oostende komt immers ook steeds meer in het nieuws met financiële moeilijkheden. "Dat is geen gezonde situatie. De druk zal alleen maar groter worden en de stress zal gaan meespelen. Je hebt al een financieel spook en daar komt nu een degradatiespook bij", analyseert De Caluwé. 

"Het kantelmoment, in negatieve zin, was de thuismatch tegen Eupen (2-3-verlies, nvdr.). Toen gingen ze ervan uit dat ze zouden winnen, maar dat gebeurde niet. Aan het begin van het seizoen dacht iedereen dat het voor de degradatie tussen Eupen, Waasland-Beveren en Cercle Brugge zou gaan. KVO heeft dat plaatsje van Eupen op dit moment ingenomen. Ik denk toch dat ze in Oostende op dit moment met knikkende knieën naar beneden kijken." 

Nog een voorsprong op Cercle, maar niet geruststellend
Eén voordeel voor Oostende: Cercle presteert, over de hele lijn bekeken, nog dramatischer. Groen-Zwart telt nog steeds zeven punten achterstand op KVO. "Het kan snel gaan en de competitie duurt nog wel een tijdje", blijft De Caluwé het zwart inzien. "Maar het verschil tussen Cercle Brugge en KVO is dat ze bij Cercle na de komst van Bernd Storck beter zijn gaan voetballen en dat het vertrouwen daar toeneemt. Bij Oostende gaat het spel net achteruit en neemt het vertrouwen af. Ze zitten in een negatieve spiraal. Het zal moeilijk worden om dat om te buigen."