'Mourinho staat open voor derde club in Premier League bij ontslag in Londen'

'Mourinho staat open voor derde club in Premier League bij ontslag in Londen'

30-10-2019 15:32
1

José Mourinho staat open voor een avontuur bij Arsenal. De markante oefenmeester zit sinds vorig jaar zonder club, nadat hij vertrok bij Manchester United. Nu blijkt dus dat Mourinho het wel ziet zitten om weer aan de slag te gaan in de Premier League.

ESPN meldt dat de Portugese oefenmeester een avontuur in het rood-witte gedeelte van Noord-Londen wel ziet zitten, mocht Unai Emery de laan uitgestuurd worden in het Emirates Stadium. Het medium meldt dat Mourinho wel heil ziet in het winnen van prijzen met drie verschillende Premier League-clubs. Daar zou hij bij Arsenal dus de kans voor kunnen krijgen na dienstverbanden bij Chelsea en Manchester United.

Een belangrijke voorwaarde om in zee te gaan met Arsenal is het krijgen van voldoende financiële middelen om daadwerkelijk jacht te maken op serieuze prijzen. Mourinho was aanwezig bij de 3-2 overwinning van Arsenal op Vitoria Guimaraes in het kader van de Europa League. Daar zag hij onder andere Nicolas Pépé tweemaal scoren. Een speler die hij in zijn Manchester-tijd al graag wilde hebben.

Emery ligt inmiddels onder vuur na verschillende tegenvallende resultaten. De Spaanse trainer staat momenteel vijfde met Arsenal, en er zit weinig consistentie in de resultaten van The Gunners. Zo werd er slechts een van de laatste vier Premier League-wedstrijden. Met name het 2-2 gelijkspel tegen Crystal Palace steekt het bestuur, daar waar Arsenal een voorsprong van twee doelpunten had. In de vorm van Mourinho staat er voor Arsenal dus al een potentiële opvolger klaar.