Mazzu roteert graag: Met elf red je het niet, dat hebben we vorig jaar gezien

Mazzu roteert graag: "Met elf red je het niet, dat hebben we vorig jaar gezien"

30-10-2019 15:00
1

KRC Genk heeft een razend druk programma. Aangezien Felice Mazzu van nature al iemand is die graag wisselt, roteert de Genk-coach naar hartenlust. Zo verscheen tegen Cercle Brugge (1-0) zowat een halve nieuwe ploeg aan de aftrap. Jere Uronen vindt dat niet meer dan logisch.

Zelf zou de Fin natuurlijk alles willen spelen, maar hij beseft dat dat in deze tijden niet (meer) realistisch is. "Gelukkig zijn we omkaderd door slimme mensen", geeft Uronen toe in Het Laatste Nieuws. "Zij weten beter dan ikzelf wanneer ik toe ben aan rust. Met elf red je het niet, dat hebben we vorig jaar gezien", verwijst de linksachter naar het kampioenenjaar onder Philippe Clement, nog zo'n trainer die graag roteert.

"Iedereen wil altijd alles spelen, maar dat is niet de juiste manier om resultaten te halen", aldus Uronen. Zo zat hij zelf op de bank tegen Cercle, een wedstrijd die Genk slechts met veel moeite wist te winnen. "Het verbaasde me dat we zo snel de voet van het gaspedaal hebben gehaald. Dat is aangekaart en dat is iets wat we ons tegen Antwerp niet kunnen permitteren", blikt Uronen vooruit naar het duel van woensdagavond. Eerder gaf hij al aan dat Genk de match tegen Antwerp als 'mannen' moet ingaan.