De Boer kende moeizame start in MLS: 'Niveau Mexicaanse ploegen te hoog'

De Boer kende moeizame start in MLS: 'Niveau Mexicaanse ploegen te hoog'

30-10-2019 13:14

Frank de Boer begon moeizaam aan zijn carrière bij Atlanta United, maar naarmate het seizoen vorderde groeiden De Boer en zijn manschappen uit tot een goed geoliede machine. De sfeer is goed nu Atlanta nog steeds volop meespeelt om het kampioenschap.

"Mijn eerste jaar is me bijzonder goed bevallen. Het totale plaatje klopt gewoon", begint De Boer in gesprek met De Telegraaf. Dit terwijl de start nog zo moeizaam verliep. "Presteren in de Champions League van de CONCACAF (de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika, red.) was voor de club heel belangrijk en daar hebben we de voorbereiding op afgestemd. Het niveau van met name de Mexicaanse clubs bleek echter te hoog en het inpassen van nieuwe spelers duurde wat langer dan gedacht."

Volgens de coach is de MLS in geen enkele manier te vergelijken met de Eredivisie. "In Nederland wordt beoordeeld over 34 duels. Hier starten na de reguliere competitie de play-offs, die vergelijkbaar zijn met de KNVB-beker. Vorig jaar werd er nog uit en thuis gespeeld, maar omwille van de tijd is er nu voor één duel gekozen. Een slechte dag kost je de kop." Het gaat een lastige opgave worden, weet ook De Boer. "In de historie van de MLS is het nog nooit gebeurd dat de kampioen opnieuw de titel pakt."

Atlanta neemt het donderdagnacht om 01:00 uur in eigen huis op tegen Toronto FC. "Hopelijk spelen we voor 73.000 man en dan is er echt sprake van een thuisvoordeel. Maar dat Toronto een goede ploeg is, heeft de uitschakeling van New York City FC wel bewezen", aldus de Nederlandse oefenmeester.