Vormer krijgt weer geen uitnodiging, Koeman selecteert AZ-revelatie voor het eerst

Vormer krijgt weer geen uitnodiging, Koeman selecteert AZ-revelatie voor het eerst

30-10-2019 12:28
4

Nederlands Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Ruud Vormer zal er opnieuw niet bij zijn. Calvin Stengs mag dan weer wel tevreden zijn: het is voor het eerst dat de AZ'er erbij zit.

De voorselectie van Koeman voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland telt 28 namen. Dat Vormer daar geen deel van uitmaakt, hoeft niet zozeer te verbazen. In 2019 werd de aanvoerder van Club Brugge nog geen enkele keer opgeroepen voor zijn vaderland. Eind 2018 had Koeman nochtans wél enkele keren een plekje vrij voor Vormer. Zo startte hij in de basis in oefenwedstrijden tegen Peru en Italië.

De twintigjarige Stengs, die wekelijks uitblinkt bij AZ, is het enige nieuwe gezicht in de voorselectie van Koeman, die voor de rest voor de bekende namen kiest. De bondscoach kan geen beroep doen op Steven Bergwijn. De PSV'er is geblesseerd. Ajax levert met Joël Veltman, Donny van de Beek, Daley Blind en Quincy Promes vier spelers af.

Het Nederlands elftal speelt op 16 november uit bij Noord-Ierland en sluit de EK-kwalificatie drie dagen later thuis af tegen Estland. Wanneer er bij Noord-Ierland niet verloren wordt, is Oranje zo goed als zeker van kwalificatie voor het EK.