Midweeks voetbal boeit minder fans: bedroevende toeschouwersaantallen op dinsdag

Midweeks voetbal boeit minder fans: bedroevende toeschouwersaantallen op dinsdag

30-10-2019 12:11 Laatste update: 12:39
1

Aangezien de kalender van de Jupiler Pro League al overvol zit, zijn midweekse speeldagen een noodzaak. Veel supporters lopen echter niet warm voor een competitiewedstrijd op pakweg dinsdagavond. Dat bleek deze dinsdag nog maar eens op de Belgische velden.

Toegegeven, met Cercle Brugge - Royal Excel Moeskroen, KV Kortrijk - KAS Eupen en KV Oostende - Sporting Charleroi stonden niet meteen de grootste trekpleisters op het programma. Toch waren de opkomstaantallen bedroevend: iets meer dan 11.500 fans zakten af naar het stadion. Bij de drie matchen samengeteld, wel te verstaan.

In het Guldensporenstadion viel de schade nog mee met zo'n 5.000 aanwezigen, maar in Brugge (+/- 3.000) en Oostende (+/- 3.500) zat bijna geen kat. Dat de tegenstander niet erg aantrekkelijk was, heeft daar natuurlijk zeker mee te maken. Met alle geruchten over een nakende BeNeLiga is die conclusie echter geen al te rooskleurig vooruitzicht. Voor vele van de mindere goden uit de huidige Eerste Klasse A zouden zulke wedstrijden de norm kunnen worden.

Weekend boven week
Toch mag de factor weekvoetbal niet onderschat worden. Zo trekt Kortrijk in de weekends vaak tot 1.500 supporters meer dan de 5.000 van dinsdagavond. Dat was bijvoorbeeld het geval tegen KV Oostende en KV Mechelen, evenmin G5-teams. Diezelfde redenering gaat op bij Oostende. Eerder waren tegen bijvoorbeeld Cercle Brugge en KV Mechelen zo'n 5.500 fans van de partij. Ook die wedstrijden vielen in het weekend.