Vanheusden ziet nieuwe kans om te naderen op Club: Op Standard is er altijd druk

Vanheusden ziet nieuwe kans om te naderen op Club: "Op Standard is er altijd druk"

30-10-2019 10:25
1

Terwijl Club Brugge woensdagavond een lastige verplaatsing naar Zulte Waregem wacht, krijgt Standard Luik met Waasland-Beveren, het nummer vijftien in de stand, in principe een hapklare brok voorgeschoteld. De Rouches krijgen zo een kansje om in te lopen op Club. Die druk schrikt Zinho Vanheusden niet af.

"Op Standard is er altijd druk. Wij willen winnen, zoals altijd", klinkt Vanheusden zelfverzekerd op de persconferentie. "We spelen nu drie wedstrijden per week en moeten elke keer op de afspraak zijn." Het 1-1-gelijkspel bij Club Brugge zorgt voor vertrouwen in Luik, ook al vonden sommigen (waaronder Philippe Clement) dat Standard in Brugge te weinig initiatief toonde. "We wilden iets tonen in Bruggen en dat hebben we ook gedaan, in team", weerlegt Vanheusden die kritiek.

In het tweede jaar van Michel Preud'homme als hoofdcoach bij Standard, lijken de Luikenaars klaar voor een belangrijke rol. "We hebben stappen gezet in vergelijking met vorig seizoen en we willen op dit elan verdergaan", beaamt Vanheusden. "We proberen altijd om de nul te houden en we willen constant beter worden."