Clement mikt op concurrentie: Wat ik van Balanta verwacht, is dat hij fit blijft

Clement mikt op concurrentie: "Wat ik van Balanta verwacht, is dat hij fit blijft"

30-10-2019 10:06
9

Club Brugge heeft woensdagavond een verraderlijke verplaatsing voor de boeg. Op bezoek bij Zulte Waregem, dat in haar voorbije thuisduels dertien op vijftien pakte, zal Blauw-Zwart beter moeten presteren dan in de topper tegen Standard Luik (1-1). Eder Balanta kan mogelijk voor de kentering zorgen.

Bij de rust tegen Standard mocht de Colombiaan al invallen van Philippe Clement, waarna hij mee aan de basis lag van de gelijkmaker. Voor die sterke invalbeurt wordt Balanta tegen Zulte Waregem waarschijnlijk beloond met een basisplek. "Wat ik van Eder Balanta verwacht, is dat hij fit blijft", klinkt Clement ietwat cynisch bij Sportwereld. "Hij is laat toegekomen, heeft dan een aantal wedstrijden gespeeld en is vervolgens helaas uitgevallen."

Mede daardoor kon Mats Rits zijn plekje op het middenveld van Club vrijwaren. Toch is niet iedereen tevreden van de prestaties van onze landgenoot. Balanta zou Club naar een hoger niveau kunnen tillen. "Het is een voordeel om iemand met die polyvalentie in de kern te hebben", verwijst Clement naar het feit dat Balanta ook centraal achterin kan acteren. "We zullen zien of hij ons ook tegen Zulte Waregem kan helpen. Voor elke match moet ik op zoek naar de best mogelijke ploeg. Het zou kunnen dat ik sneller wissel wegens de snelle opeenvolging van wedstrijden."