KRC Genk is klaar voor clash met Antwerp: Gemeen, maar niet dom

KRC Genk is klaar voor clash met Antwerp: "Gemeen, maar niet dom"

30-10-2019 09:40 Laatste update: 09:55
1

KRC Genk krijgt woensdag een moeilijke match voor de kiezen. Het moet in eigen huis spelen tegen Antwerp. KRC Genk wordt vaak te 'braaf' genoemd, en dat moet volgens Jere Uronen anders zijn tegen Antwerp.

De linksachter komt terug in de ploeg tegen Antwerp. "We mogen niet bang zijn", geeft hij aan in Het Belang Van Limburg. "Als we het alleen mooi willen doen, zijn we er aan voor de moeite. Dan wordt het een wedstrijd van 'boys' tegen 'men', van knaapjes tegen kerels."

KRC Genk heeft voorlopig de minste overtredingen van alle eersteklassers. "Daarom wordt deze match een test voor ons. Tegen Antwerp moeten we gemeen uit de hoek durven komen, zonder domme dingen te doen of fair play aan onze laars te lappen."

Uronen moet onder meer afrekenen met Dieumerci Mbokani, die met de ogen dicht scoort. "Hij is een sterke spits, maar onze centrumverdedigers staan er ook. Het is belangrijk om de passing richting Mbokani af te snijden, zodat hij de bal niet kan aannemen en wegdraaien. Daarom moeten we als ploeg verdedigen, dat was onze sterkte vorig seizoen en lukt nu ook steeds beter."