'Ex-Belgisch bondscoach Advocaat is de nieuwe trainer van Feyenoord'

'Ex-Belgisch bondscoach Advocaat is de nieuwe trainer van Feyenoord'

30-10-2019 07:45 Laatste update: 07:45
9

Dick Advocaat zal woensdag voor het eerst de training leiden van Feyenoord, zo stelt het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers zullen de ex-bondscoach van de Rode Duivels snel als opvolger van de deze week vertrokken Jaap Stam voorstellen. 

De selectie van Feyenoord heeft woensdag nog een vrije dag, maar vanaf donderdag staat Advocaat voor de groep en zondag tegen VVV-Venlo zal hij voor het eerst op de bank plaatsnemen, zo is het Algemeen Dagblad stellig.

Begin van dit kalenderjaar was Advocaat al de belangrijkste gegadigde om Giovanni van Bronckhorst op te volgen in De Kuip. De Hagenaar, destijds nog trainer van FC Utrecht, zag toen af van de klus bij Feyenoord, omdat er in praatprogramma’s en op social media te negatief over een eventuele aanstelling gesproken werd.

Cor Pot
Advocaat ziet nu echter wel mogelijkheden om het elftal van Feyenoord weer omhoog te duwen. Overal waar Advocaat aan de slag ging, nam hij ook zijn eigen assistenten mee. Het lijkt het meest voor de hand liggend dat Cor Pot samen met hem het veld op stapt donderdag. Advocaat krijgt in Rotterdam de zware taak de koppen weer dezelfde kant op te krijgen. 

Naast Pot zal ook John de Wolf meegaan met Advocaat als assistent-trainer. De Wolf is nu nog werkzaam zijn tweededivisionist Spakenburg.