Alavés en Magallán bezorgen strijdend Atlético Madrid flinke kater in Spanje

29-10-2019 20:52
1

Atlético Madrid heeft in de strijd om de koppositie dure punten laten liggen bij Alavés. De nummer twee van Spanje leek de zege over de streep te trekken, maar in de slotfase sloeg Alavés hard toe. Het werd 1-1.

De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. Atlético bleek niet in staat om de muur van Alavés te doorbreken. De thuisploeg was echter ook niet gevaarlijk. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los. Al snel kreeg Alavés via Joselu een kans op 1-0, waarna ook Renan Lodi kon scoren.

Atlético scoorde pas in de slotfase. Angel Correa combineerde knap met Alvaro Morata, die uiteindelijk van dichtbij af wist te ronden. Atlético verdedigde de voorsprong met hand en tand, maar incasseerde in de absolute slotfase alsnog een tegentreffer. Niemand van de Madrilenen kon een afstandsknal van Lucas Pérez tegenhouden: 1-1.

Het puntenverlies zal voor Atlético aanvoelen als een nederlaag. Bij winst zou de ploeg van Diego Simeone in ieder geval tot dinsdagavond laat koploper van Spanje zijn. FC Barcelona speelt later nog tegen Real Valladolid.