Preud'homme reageert op uitlatingen van Clement: Hij voelt de grote druk

Preud'homme reageert op uitlatingen van Clement: "Hij voelt de grote druk"

29-10-2019 20:28
6

Michel Preud'homme pakte zondag met Standard op het veld van Club Brugge uit met een aparte tactiek, die hem kritiek opleverde van vriend en collega Philippe Clement. De trainer van de Rouches begrijpt de heisa echter niet.

"Ik wil meerdere zaken zeggen over dat onderwerp", vertelde Preud'homme volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie. "Ik zag dat als wij de bal hadden, dat Vormer en Vanaken onze spelers volgden. En dat is normaal. Club moet niet geloven dat wij een speler vrij gaan laten staan om hen een plezier te doen."

"Zij probeerden spelers vrij te spelen, en wij zorgden ervoor dat ze minder vrij stonden. Dus stonden onze spelers goed geplaatst. Ik denk dat elke ploeg probeert te verdedigen als ze de bal niet hebben. Ik zag Club ook heel gegroepeerd in zijn eigen rechthoek staan, met soms negen of tien spelers. Het is een logische zaak."

Clement nerveus?
Preud’homme kwam ook even terug op de uitspraken van Clement, die stevige kritiek had op het tactische concept van Standard. "Ik zie Philippe wat als een vriend. Hij liet als trainer al heel mooie zaken zien, maar hij voelt ook een grote druk. Met de kern die Club samengesteld heeft, is hij bijna verplicht om kampioen te spelen. Na de 0-5-nederlaag tegen PSG en na een ploeg die een goeie match in Brugge gespeeld heeft, was hij misschien wat nerveus", besloot Preud'homme.