Arsenal-captain Xhaka buiten selectie na uitbarsting: 'Niet makkelijk voor hem'

Arsenal-captain Xhaka buiten selectie na uitbarsting: 'Niet makkelijk voor hem'

29-10-2019 17:10

Arsenal-aanvoerder Granit Xhaka zal voorlopig een pas op de plaats maken in Noord-Londen. Na de gebeurtenissen tijdens het thuisduel met Crystal Palace van zondagmiddag heeft Arsenal-manager Unai Emery besloten om hem niet in de selectie voor het League Cup-duel met Liverpool van woensdagavond op te nemen.

Nadat Xhaka zondag werd gewisseld door Emery, werd hij beschimpt door een deel van het publiek. Hierop zocht de Zwitser de confrontatie met de bewuste fans, trok hij zijn Arsenal-shirt uit en stormde hij de catacomben van het Emirates Stadium in. Emery heeft hierover gesproken met Xhaka, liet hij dinsdag weten tijdens een persconferentie. "Dit is niet makkelijk voor hem en voor het team. Hij liet een goede indruk achter tijdens de training, zijn inzet was zoals altijd voorbeeldig. Maar hij zit erg met de situatie in zijn maag."

De 27-jarige Zwitsers zal woensdag dan ook niet meedoen tegen Liverpool. Of hij zijn aanvoerdersband mag behouden, durfde Emery nog niet te zeggen. "Dat gaan we stapje voor stapje bekijken. We moeten er eerst voor zorgen dat hij hier als mens bovenop komt. Granit heeft wel alle eigenschappen om een goede aanvoerder te zijn: hij wordt gerespecteerd in de kleedkamer en heeft bij de nationale ploeg al volop ervaring opgedaan als aanvoerder."