Verbazing over 'milde' straf voor Bulgaren: 'Daarom moeten ze het veld aflopen'

Verbazing over 'milde' straf voor Bulgaren: 'Daarom moeten ze het veld aflopen'

29-10-2019 16:35 Laatste update: 16:37
3

De UEFA heeft de nationale ploeg van Bulgarije bestraft na de geruchtmakende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. De volgende kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië op 17 november zal achter gesloten deuren afgewerkt moeten worden.

Het duel met Engeland moest tot twee keer toe stilgelegd worden: vanaf de tribunes waren apengeluiden te horen op momenten dat een donkere speler aan de bal was en een enkeling bezondigde zich zelfs aan het maken van de Hitlergroet. De incidenten in Sofia leidden internationaal tot veel verontwaardiging en lieten ook de Bulgaren niet onberoerd. Legende Hristo Stoichkov barstte op tv in tranen uit en bondscoach Krasimir Balakov en bondsvoorzitter Borislav Mikhailov stapten op.

De UEFA heeft Bulgarije nu een straf van twee wedstrijden zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, opgelegd. Het betekent dat alleen de wedstrijd tegen Tsjechië voor gesloten deuren zal worden gespeeld, tenzij het in één van de thuiswedstrijden daarna nog eens misgaat. Ook moet de Bulgaarse bond een boete van 75 duizend euro betalen aan de UEFA.

In Engeland wordt met verontwaardiging gereageerd op de straf, die men veel te mild vindt. 'Daarom moeten de spelers voortaan het veld aflopen' en 'Nicklas Bendtner moest ooit 80 duizend euro betalen, omdat hij een gesponsorde onderbroek aan had, belachelijk', klinkt het.