'Clement nam spelers niets kwalijk na Club-Standard, maar wil wel oplossingen'

'Clement nam spelers niets kwalijk na Club-Standard, maar wil wel oplossingen'

29-10-2019 16:02 Laatste update: 16:14

Na het puntenverlies van Club Brugge tegen Standard Luik (1-1) heeft de koploper uit de Jupiler Pro League het begin van de week gebruikt om enkele puntjes op de 'i' te zetten. Dat heeft Philippe Clement op een serene manier gedaan.

Dat is enigszins verrassend, aangezien Clement meteen na afloop van de topper tussen Club en Standard behoorlijk gefrustreerd klonk. De trainer gaf toen ook aan dat 'er eens serieus gesproken moest worden', maar daar kwam hij enigszins op terug, beschrijft Het Laatste Nieuws. Van een donderpreek was geen sprake.

'Clement nam zijn spelers in bescherming', schrijft HLN, 'zonder voorbij te gaan aan wat zijn groep tegen Standard verkeerd had gedaan.' Clement hoopt wel dat zijn troepen in de toekomst zelfstandig, op het veld dus, een oplossing kunnen vinden wanneer de tegenstander overgaat tot mandekking, zoals Standard dat deed op Jan Breydel.

Het puntenverlies heeft de sfeer binnen Club alvast niet aangetast, verzekert HLN. Spelers en staf onthouden voornamelijk het positieve rapport, met 27 op 33 oogt dat uitstekend. De zware 0-5-nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de Champions League kan door iedereen dan weer gerelativeerd worden.