Club Brugge-jongeling zit tegen basis aan: 'Geen ontdekking, heeft hij verdiend'

Club Brugge-jongeling zit tegen basis aan: 'Geen ontdekking, heeft hij verdiend'

29-10-2019 14:22
2

Club Brugge kent een druk programma en speelt maar liefst drie wedstrijden in zeven dagen. Coach Philippe Clement heeft het over het drukke speelschema van zijn ploeg en ziet dat verdediger Odilon Kossounou dicht tegen de basis aan zit.

De coach kijkt voor elke wedstrijd welke spelers hij het beste op kan stellen. "Dat is geen nieuw gegeven, dat is al het hele seizoen zo dat we kijken naar de wedstrijd en naar de tegenstander", begint Clement tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. "Misschien dat er deze week andere jongens frisser zijn, omdat er minder recuperatie tussen zit en dat je daardoor rapper iemand wisselt."

Ook de prestaties van jongeling Odilon Kossounou komen ter sprake. "Dat is geen ontdekking, dat hij ook bij de selectie zit en op de bank, dat is omdat hij dat verdiend heeft. Het is gewoon een bevestiging van wat we in de trainingen hebben gezien van hem. Het blijf een jonge speler van achttien jaar die nog zijn fouten zal blijven maken, dat is niet meer dan normaal, maar die heel veel potentieel heeft naar oordelen van ons allemaal hier binnen de club."