Perfect rapport: slechts 11 spelers hebben nog geen minuut gemist in de JPL

Perfect rapport: slechts 11 spelers hebben nog geen minuut gemist in de JPL

29-10-2019 14:00 Laatste update: 12-04-2020 10:30
6

De Jupiler Pro League is drie maanden onderweg. Na twaalf speelrondes kunnen spelers maximaal 1080 competitieminuten op de teller hebben staan. Het gezelschap met een perfect rapport is opvallend klein.

Het bescheiden clubje bestaat grotendeels uit keepers. Vooralsnog hoefden Arnaud Bodart (Standard) alsook collega-sluitposten Sebastién Bruzzese (KV Kortrijk), Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht/Eupen), Nicolas Penneteau (RSC Charleroi) en William Dutoit (KV Oostende) hun plaats nog geen minuut af te staan aan een concurrent.

In de lijst zijn ook de verdedigers met vier man vertegenwoordigd. Zo is Wout Faes is niet weg te denken bij KVO. Datzelfde geldt voor Nathan De Medina bij Moeskroen, Kristof D'Haene bij KVK en Jur Schryvers bij laagvlieger Waasland-Beveren.

Tot slot maken Deni Hočko (Moeskroen) en Cyle Larin (Zulte Waregem) het tiental compleet. Opvallend genoeg zijn het respectievelijk de enige middenvelder en aanvaller in het overzicht. Verder valt op dat Kortrijk, Moeskroen en Oostende met elk twee spelers hofleverancier zijn, terwijl de G5 nauwelijks wordt gerepresenteerd.

Net niet
Kijken we naar spelers die bijna onderdeel hadden uitgemaakt van de '100%-club', dan zien we vier pionnen met minder dan tien gemiste minuten. Het gaat om Samuel Bastien (Standard), Maximiliano Caufriez (W-Be), Davy De fauw (Zul) en Kevin Vandendriessche (KVO).

Voor routinier De fauw kunnen de druiven aan het einde van de competitie wel eens zuur zijn. Hij stond namelijk 1079 minuten op het veld. Op speeldag 8 werd de 38-jarige De fauw in minuut 89 naar de kant gehaald door coach Francky Dury. Die late wissel kost hem een plaats in een speciaal gezelschap.