'Kompany gelooft niet in Saief, Amerikaan gelooft in comeback bij Anderlecht'

'Kompany gelooft niet in Saief, Amerikaan gelooft in comeback bij Anderlecht'

29-10-2019 08:14
3

Kenny Saief besloot afgelopen zomer om terug te keren naar RSC Anderlecht. Na een verhuur aan het Amerikaanse FC Cincinatti hoopte de Israëlische Amerikaan een kans te krijgen bij paars-wit. Die kwam er echter niet.

Hein Vanhaezebrouck haalde Saief in 2018 nog naar Anderlecht, maar een groot succes werd dat niet. De flankspeler werd even verhuurd aan FC Cincinatti alvorens deze zomer terug te keren naar Anderlecht. Vincent Kompany gaf volgens Het Nieuwsblad al snel aan dat hij niet geloofde in Saief.

De flankspeler ging echter niet akkoord en hoopte nog op speelminuten. Die bleven uit, zo gaf toenmalig speler-trainer Kompany de Amerikaan keen enkele kans. Zelfs op training kreeg Saief geen mogelijkheid om zich te bewijzen. Zo werd Saief op onbekende posities voor hem gezet om gaten op te vullen.

"Kenny zag de samenwerking met Kompany nochtans zitten", zegt voormalig Gent-speler Rami Gershon. "Hij sprak alleen maar lovend over Kompany's tactiek, maar ze zaten dus niet op dezelfde lijn. Jammer."

Comeback
Toch blijf Saief hopen op een kans. "Hij richt zich volledig op een comeback bij Anderlecht", zegt Gershon. Door de terugkeer van Frank Vercauteren bestaat de kans op een comeback ook. De flankspeler hoopt zich te kunnen profileren op training.