Vormer houdt Club Brugge met de voeten op de grond: Zo werkt het niet

Vormer houdt Club Brugge met de voeten op de grond: "Zo werkt het niet"

28-10-2019 23:15
6

Club Brugge werd de voorbije weken naar voor geschoven als de titelkandidaat bij uitstek, maar na het gelijkspel tegen Standard is de hoerastemming een beetje verdwenen. Toch weigert kapitein Ruud Vormer van een mindere periode te spreken.

"De voorbije weken werden we omhoog geschreven als titelkandidaat", vertelde Vormer aan het Nieuwsblad. "Dat was normaal omdat we alle wedstrijden makkelijk wonnen. Maar onze jongens lezen dat ook en gaan op den duur denken dat ze alle wedstrijden zullen winnen. Zo werkt het niet in het voetbal. Het is nu even terug naar af, maar je kan het ook positief zien: we hebben nog niet verloren in de competitie."

Toch weigert Vormer te geloven dat Blauw-Zwart in een dipje zit. "Hoezo? Je hebt het over een 0-5 tegen PSG en 1-1 tegen Standard. Dan valt die mindere periode toch best mee, niet? Het zijn twee wedstrijden en we staan nog los aan kop. Ik bekijk het positief. Woensdag tegen Waregem moeten we gewoon weer winnen. Het is goed dat die wedstrijd er al snel weer aankomt", besloot de Nederlandse middenvelder.