Update: Mazzu over Maehle: Fysiek eigenlijk geen probleem, vooral mentaal

Update: Mazzu over Maehle: "Fysiek eigenlijk geen probleem, vooral mentaal"

28-10-2019 22:56 Laatste update: 29-10-2019 16:28
9

Pech voor Joakim Maehle en KRC Genk. De Deense rechtsachter viel afgelopen zaterdag uit in de tweede helft tegen Cercle Brugge (1-0) met een schouderblessure.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het is nog niet geweten hoelang Maehle buiten strijd zal zijn. Het was een onschuldige val, maar wel eentje met pijnlijke gevolgen. Hij werd geassisteerd door de medische staf en moest vervangen worden.

Op het eerste gezicht lijkt de schade mee te vallen. Maehle liet zich gisteren behandelen en was pijnvrij. Vandaag wordt hij nog onderzocht. Tijdens de voorbereiding ontwrichtte Maehle zijn schouder en stond hij tien dagen langs de kant.

Update: De schade lijkt mee te vallen bij Maehle. Het Laatste Nieuws weet zelfs te melden dat de rechtsback maandag zelfs al weer meetrainde bij bij Genk. Als hij dinsdag geen reactie krijgt op zijn blessure lijkt hij gewoon bij de selectie te zitten voor de wedstrijd tegen Antwerp van woensdag.

Update 2: Felice Mazzu heeft kort gereageerd op de blessure van Maehle. "Het is vooral een mentale kwestie", zegt Mazzu bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb een goed gesprek gehad, het is al de derde keer in paar maanden tijd dat zijn schouder uit de kom gaat. Fysiek is er eigenlijk geen echt probleem, maar het is op dit moment beter dat we hem even sparen." Maehle zal dus niet aantreden tegen Antwerp zondagavond.