'Advocaat topkandidaat bij Feyenoord, waar Arnesen technisch directeur wordt'

'Advocaat topkandidaat bij Feyenoord, waar Arnesen technisch directeur wordt'

28-10-2019 21:49
5

Jaap Stam is al na vier maanden vertrokken als trainer van Feyenoord. De grote vraag is wie hem moet opvolgen in Rotterdam-Zuid. Volgens Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam lijkt Dick Advocaat de topkandidaat, terwijl Frank Arnesen nog altijd in pole positie ligt om technisch directeur te worden.

"Stam was natuurlijk al tweede keus. Advocaat zou het gaan doen. Daar hadden ze een gesprek mee gevoerd, maar toen dat uitlekte stond iedereen op z'n achterste benen: wat moest die oude Dick nu in De Kuip gaan doen", verklaart Krabbendam. "Advocaat besloot om het niet te doen. Achteraf is dat misschien wel een heel wijs besluit geweest. Zo kwamen ze bij Stam terecht."

Mocht Advocaat instappen, dan wacht hem de zware klus om nog iets van het seizoen te maken. "Hij zal de man zijn die dat moet gaan doen, want ken jij nog andere kandidaten? Advocaat kent de club, heeft de club al geholpen als adviseur én is vrij. Die staat te trappelen, daar kun je wel van uitgaan."

De voormalig bondscoach van België zou voor de korte termijn worden aangesteld. De beoogde technisch directeur Frank Arnesen (ex-Anderlecht) moet de zoektocht naar een nieuwe trainer gaan leiden, stelt Krabbendam.