'Niet Wouter Vandenhaute, maar lokale ondernemers redden Roda JC'

'Niet Wouter Vandenhaute, maar lokale ondernemers redden Roda JC'

28-10-2019 20:35 Laatste update: 22:01
1

Roda JC lijkt op de valreep opgelucht adem te kunnen halen. De Limburgers moeten uiterlijk maandag een bankgarantie van ruim negen ton op het huidige begrotingstekort kunnen overleggen: niet Wouter Vandenhautte, maar een groep lokale ondernemers is bezig om dat voor elkaar te krijgen.

Internetondernemer Stijn Koster is één van hen, meldt L1 maandagavond. De eigenaar van i3D.net was eerder al in beeld als opvolger van Mauricio Garcia de la Vega en leek toen af te haken. Koster is echter bereid om de helpende hand toe te steken, mits er meerdere partijen instappen.

Dat lijkt het geval te zijn: de groep investeerders is volgens de lokale omroep bezig om tachtig procent van de Roda JC-aandelen over te nemen. De club kan bovendien nog rekenen op voormalig grootaandeelhouder Frits Schrouff: de gefortuneerde Landgravenaar is bereid om in zijn eentje garant te staan voor het tekort van negen ton, als de club er niet in slaagt om de KNVB-deadline te halen.

Zondagavond kwam het nieuws door dat Roda 'verkennende gesprekken' voerde met de Belgische mediatycoon Wouter Vandenhaute. Daar zal het voorlopig echter bij blijven: Vandenhaute zal Roda niet overnemen.