OFFICIEEL: Crisis compleet, Stam stapt na rampzalige Klassieker op bij Feyenoord

OFFICIEEL: Crisis compleet, Stam stapt na rampzalige Klassieker op bij Feyenoord

28-10-2019 18:06
10

Jaap Stam is opgestapt als trainer van Feyenoord, bevestigt de Rotterdamse club maandag. De trainer trekt zijn conclusies na de zeperd tegen Ajax in De Klassieker (4-0).

Daags na de pijnlijke nederlaag in de Johan Cruijff Arena is de samenwerking tussen beide partijen beëindigd, schrijft de club. Stam stond pas sinds de zomer aan het roer bij Feyenoord, waar hij Giovanni van Bronckhorst opvolgde. Hij kwam over van PEC Zwolle, maar de voormalige topverdediger van o.a. Manchester United en AC Milan trof in De Kuip een club in chaos aan. De technisch directeur die hem haalde, Martin van Geel, was reeds vertrokken, net als algemeen directeur Jan de Jong.

Feyenoord beleefde bovendien een moeizame transferzomer. Stam kampte met een selectie waarin veel spelers nog niet fit waren. Mede daardoor vielen de sportieve prestaties ook tegen. De laatste weken ging het bergafwaarts bij de Rotterdammers. Feyenoord verloor onder meer van AZ (3-0) en Fortuna Sittard (4-2) en bleef steken op een gelijkspel tegen FC Emmen (3-3) en Heracles Almelo (1-1).

Ook het Europese duel met Young Boys (2-0) eindigde in een teleurstelling, maar de grootste deceptie volgde zondag. Feyenoord ging met 4-0 onderuit bij aartsrivaal Ajax. De ploeg van Stam werd vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur getikt. Boze Rotterdamse fans riepen op social media al om het vertrek van Stam. Ook wachtten boze supporters de spelersbus op.

Stam zelf gaf na de afstraffing tegen Ajax al aan dat hij goed moest nadenken over zijn toekomst. Hij heeft nu dus besloten om op te stappen. Feyenoord is door de nederlaag tegen de aartsrivaal afgegleden naar plek twaalf in de Eredivisie.