Lukebakio pakt bij Hertha uit met geweldige omhaal: Het was pure improvisatie

Lukebakio pakt bij Hertha uit met geweldige omhaal: "Het was pure improvisatie"

28-10-2019 16:28

Hertha BSC verloor afgelopen weekend dan wel met 2-3 van Hoffenheim, maar stiekem had Dodi Lukebakio wel wat te vieren. Zijn derde treffer in loondienst van de hoofdstedelingen was namelijk een absoluut pareltje: een geweldige omhaal.

Hertha kwam mede dankzij Lukebakio nog terug tot 2-2, maar ging finaal de boot in. Over zijn doelpunt was onze landgenoot wel in de wolken. "Mijn omhaal was pure improvisatie", beschrijft Lukebakio zelf bij Sporza. "Ik dacht niet na en deed alles op automatische piloot."

Toch blijft Lukebakio achter met een bitter gevoel. "Ondanks mijn goal overheerst de ontgoocheling over de nederlaag", legt hij uit. "Het is niet makkelijk om van 0-2 terug te keren en om dan op het einde nog de 2-3 te slikken, dat doet pijn. We moeten nu onze rug rechten."

Voor Lukebakio loopt het in zijn eerste seizoen in Berlijn inmiddels naar behoren. Een week eerder had de oud-aanvaller van onder meer RSC Anderlecht ook al gescoord. Zo staat zijn teller nu op drie. Vorig seizoen was Lukebakio een onbetwiste revelatie in de Bundesliga: voor Fortuna Düsseldorf maakte hij tien competitietreffers.