Doelman STVV onderstreept eigen verdienste: Ik bracht Depoitre aan het twijfelen

Doelman STVV onderstreept eigen verdienste: "Ik bracht Depoitre aan het twijfelen"

28-10-2019 15:50
1

Sint-Truiden hield zondag een puntje thuis tegen KAA Gent. Ondanks een tweede helft met enkele open kansen eindigde het duel op 0-0. Vooral Laurent Depoitre zal zich dat beklagen, want in het slot van de partij miste hij oog in oog met doelman Daniel Schmidt.

Enkele minuten voor affluiten kwam Gent met twee spelers alleen voor Schmidt. Fluitje van een cent, zeker met Depoitre aan de bal, zou je denken. Maar de aanvaller verspeelde het leer. "Ik bleef zo lang mogelijk staan om Depoitre niet de mogelijkheid te geven de bal meteen af te leggen. Dat bracht hem aan het twijfelen", beschrijft Schimdt de fase in Het Laatste Nieuws.

"Daarna keek ik opvallend richting zijn mee opgerukte medespeler, wat hem misleidde en aanzette het zelf te proberen. Daar was ik op voorbereid. En dus lag ik goed plat", gaat een trotse Schmidt verder. Door zijn optreden hield de Japanner voor de vierde keer dit seizoen de nul.

"Een goed gevoel. Met dank aan het ganse team", geeft Schmidt ook credits aan zijn ploeggenoten. "Na de zware nederlagen in Kortrijk en Gent hebben we deze week vooral tactisch getraind. We pakten vaker uit met flankwissels en kwamen solider voor de dag. Met resultaat."