Real Sociedad draait mee met de groten, maar Januzaj kwijnt weg op de bank

Real Sociedad draait mee met de groten, maar Januzaj kwijnt weg op de bank

28-10-2019 15:34
1

Door het mindere presteren van FC Barcelona, Altético Madrid én Real Madrid verschijnen enkele andere Spaanse clubs aan de top van de rangschikking in de Primera Division. Zo prijkt Real Sociedad op een knappe derde plaats, op amper een puntje van de verrassende koploper, Granada FC. Aan Adnan Januzaj hebben de Basken dat echter niet te danken.

Januzaj is momenteel aan zijn derde seizoen bezig bij de Spaanse subtopper. Waar hij de huidige jaargang nog op gang trapte als absolute basisklant, zakte hij de voorbije weken en maanden weg. In de laatste drie duels van Sociedad bleef Januzaj zelfs 90 minuten aan de bank gekluisterd.

Aangezien Sociedad recent een zes op zes neerzette, lijkt het er niet op dat de 24-jarige Januzaj zich snel mag verwachten aan een nieuwe kans. Tot dusver was de linkspoot slechts goed voor één assist. Geen cijfers om over naar huis te schrijven dus.

Voorlopig lijkt Januzaj zich nog geen zorgen te hoeven maken over zijn plek bij de Rode Duivels. In de voorbije interlandbreak riep Roberto Martinez hem op, al kwam hij niet in actie. In september mocht de winger wel nog opdraven. Hoe dan ook zal Januzaj meer minuten moeten maken om zeker te zijn van een stekje in de EK-selectie van komende zomer.