'Nieuwe regels fnuiken persoonlijke revanchegevoelens van Kums tegen Anderlecht'

'Nieuwe regels fnuiken persoonlijke revanchegevoelens van Kums tegen Anderlecht'

28-10-2019 14:27
8

Sven Kums zal het donderdagavondduel van KAA Gent tegen RSC Anderlecht niet vanop het veld mogen meemaken. Dat weet de spelverdeler van de Buffalo's ongetwijfeld al langer dan vandaag, aangezien de regels aan het begin van dit seizoen veranderden.

Anderlecht verhuurt Kums momenteel aan Gent, waarbij het nog steeds een stevig gedeelte van zijn salaris voor haar rekening neemt. Bij dat soort constructies is het sinds deze zomer verboden om nog tegen je moederclub uit te komen, merkt Het Nieuwsblad op. Kums moet de match met Anderlecht dus vanuit de zetel volgen.

Dat zal de middenvelder wel wat pijn doen, want bij paars-wit vertrok hij via de achterdeur. Kums zou één van de draaischijven van het elftal moeten geworden zijn, maar kreeg de motor vorig seizoen nooit op gang. Tijdens de voorbereiding op de huidige jaargang negeerde toenmalig speler-trainer Vincent Kompany Kums compleet.

Overigens stond achter de deelname van Kums hoe dan ook al een vraagteken. De Dilbekenaar sukkelt namelijk met een letsel aan de hamstrings. Daardoor kon hij zondag al niet aantreden tegen Sint-Truiden. Ergens komt dat extra dagje rust dus wel goed uit met het oog op komend weekend.