Bölöni rijdt zichzelf vast in affaire-Refaelov: Hij heeft zijn kans gekregen

Bölöni rijdt zichzelf vast in affaire-Refaelov: "Hij heeft zijn kans gekregen"

28-10-2019 13:38 Laatste update: 13:53
6

Ondanks de 3-1-zege tegen KV Kortrijk rommelt het nog steeds stevig binnen de kleedkamer van Royal Antwerp FC. Lior Refaelov werd door Laszlo Bölöni geslachtofferd voor de akkefietjes van de voorbije weken. Zelf weigert de trainer van Antwerp evenwel toe te geven dat dat zo is.

Refaelov moest tegen Kortrijk vrede nemen met negentig minuten op de bank verkommeren. Erg opvallend, aangezien de Israëliër dit seizoen al goed was voor zes goals en twee assists. Toch houdt Bölöni het op een louter sportieve keuze. "Er is geen probleem-Refaelov", beweert hij bij Het Laatste Nieuws. "Maar hij heeft in verschillende wedstrijden zijn kans gekregen. Ik wil anderen ook hun kans geven. Met Mirallas en Miyoshi zijn er drie spelers die op zijn positie willen spelen."

Insiders weten echter wel beter. Refaelov betaalt het gelag na de voorbije weken, waarin er bij Antwerp heel wat opstootjes naar buiten kwamen. Zo vochten Refaelov en Dieumerci Mbokani tegen Standard Luik een robbertje uit over wie een strafschop mocht geven. Uiteindelijk trok Refaelov daarin aan het langste eind, zeer tegen de zin van Mbokani. De Congolees kan elk doelpuntje gebruiken in zijn strijd om de Gouden Stier. Dat gaf hij later ook zelf toe.

Eerder had Refaelov zich nogmaals onpopulair gemaakt bij enkele ploegmaats. Na de dramatische uitschakeling in de Play-Off-fase van de Europa League, waarin AZ van twee domme rode kaarten van Antwerp kon profiteren, gaf de spelmaker een emotioneel interview. Daarin wees hij Mbokani en Didier Lamkel Zé, dat andere woelwater, expliciet met de vinger. Zij hadden hun ploeg in de steek gelaten, oordeelde Refaelov.