Vermeende fout van Lukaku leidde tot duw van Ribéry: mogelijk lange schorsing

Vermeende fout van Lukaku leidde tot duw van Ribéry: mogelijk lange schorsing

28-10-2019 13:01
3

AC Fiorentina zal sterspeler Franck Ribéry mogelijk enige tijd moeten missen. De Fransman ging zondagavond door het lint aan het eind van de ontmoeting met Lazio Roma (1-2). Jordan Lukaku lag mee aan de basis van die razernij.

Onze langenoot maakte zondagavond zijn wederoptreden bij Lazio na negen maanden (!) blessureleed. Als invaller zette hij zijn comeback luister bij met een knappe assist voor de winnende 1-2, amper enkele minuten voor affluiten. Voorafgaand aan die treffer ging Lukaku echter (te) stevig door op een tegenstander om de bal te heroveren. De scheidsrechter greep niet in, waardoor het doelpunt tot stand kon komen.

Daarbovenop kreeg Luca Ranieri in het ultieme slot nog een rode kaart na een penalty-overtreding. Het noodlottige einde van de partij zette duidelijk kwaad bloed bij Ribéry. Hij zocht één van de lijnrechters op, schold hem de huid vol en duwde hem zelfs. Daarop kreeg ook de 36-jarige aanvaller een rode prent onder de neus geduwd. Meer dan waarschijnlijk zal hij flink wat speeldagen moeten brommen.