Standard legt Vanaken en Vormer lam: Het was verschrikkelijk dat hij me volgde

Standard legt Vanaken en Vormer lam: "Het was verschrikkelijk dat hij me volgde"

28-10-2019 08:46 Laatste update: 08:50
12

Club Brugge speelde 1-1 gelijk tegen een stug Standard. Blauw-Zwart kwam maar zelden in zijn spel. Dat kwam mede door de mandekking op Ruud Vormer en Hans Vanaken. De opdracht van Michel Preud’homme was duidelijk.

"Na afloop kwam Vanaken me vragen waarom ik hem overal volgde", zei Mpoku in Het Nieuwsblad. "Ik was het verplicht, anders scoor je, antwoordde ik hem. Het was wat we moesten doen. Ruud Vormer idem dito. We hebben hem niet gezien, behalve bij de goal."

Vormer kreeg eveneens een mannetje achter zich. "Het was verschrikkelijk dat die Bastien me overal volgde. Eén keertje stond hij niet bij mij en toen schoot hij de 1-0 er mooi in. Het is altijd lastig voetballen tegen Standard, want ze spelen heel compact en zetten ons goed vast. Hansie vast, ik vast."

Toch was Vormer niet verrast over de manier waarop Standard het aanpakte. "We wisten vooraf dat ze zo zouden spelen, maar daar moet je ook tegen voetballen. In de tweede helft deden we dat, in de eerste helft niet. Het leek een beetje op handbal, we vonden de ruimtes niet."