KV Mechelen rukt op naar plek drie: We hebben nog nergens punten gestolen

KV Mechelen rukt op naar plek drie: "We hebben nog nergens punten gestolen"

27-10-2019 23:13
1

KV Mechelen zette zondagavond Waasland-Beveren opzij (1-3). Door die driepunter, de derde op rij, kruipen de Antwerpenaren in het zog van Standard Luik en Club Brugge. Wouter Vrancken is dan ook een overwegend tevreden trainer.

"Dit was een moeilijke verplaatsing voor ons", geeft Vrancken aan op de website van KVM. "De cijfers zijn misschien een beetje overdreven. Het verschil was op het veld niet zo groot. Voetballend was het voor ons een mindere wedstrijd. Al heeft dat ook met de tegenstander te maken. Met de nieuwe coach staat er bij Beveren een hecht blok. Elke speler weet wat te doen."

"Wij waren in de eerste helft te nerveus", analyseert Vrancken. "We wilden het centraal te veel forceren. Soms kan dat werken, vandaag was dat niet de beste oplossing." Dat veranderde in de tweede periode. "We voetbalden beter dan tijdens de eerste helft. Bij die 1-2 hadden we even het geluk aan onze kant. Al dwing je geluk af natuurlijk."

"We zijn altijd voor winst gegaan, hebben nog nergens punten gestolen. We hebben weer veel te danken aan onze invallers. Net zoals de vorige weken. Dat is een geweldige extra troef. Ik kan mijn spelers alleen maar feliciteren. Vandaag wonnen we niet met goed voetbal, maar wel op karakter", vat Vrancken finaal samen.