Ook op STVV behaalt Gent geen eerste uitoverwinning

27-10-2019 20:03 Laatste update: 20:13
9

KAA Gent is er weer niet in geslaagd om buitenhuis drie punten te pakken. Tegen STVV bleef het steken op een gelijkspel.

Gent startte mede door blessures niet op volle sterkte tegen STVV. Zo waren Sven Kums, Nana Asare en Elisha Owusu er niet bij. Laurent Depoitre kreeg wat extra rust en begon op de bank. Ook STVV voerde wijzingen door ten opzichte van hun laatste wedstrijd. Yuma Suzuki, Alan Soussa en Santiago Colombatto kwamen in de ploeg.

De eerste helft had weinig om het lijf. Op enkele kleine kansjes na langs beide kanten was er amper doelgevaar te bespeuren. Enkel Suzuki kwam nog dicht bij een doelpunt maar hij kwam net te laat om een voorzet binnen te duwen.

De tweede helft begon alvast beter. Jonathan David leek de openingstreffer aan de voet te hebben maar kon de bal niet binnenwerken. Gent duwde door maar STVV hield stand. Even voor het eindkwartier van start ging, appelleerde Gent voor een penalty. Ref Boterberg ging er echter niet op in.

In het slot van de wedstrijd kwamen zowel Gent als STVV nog dicht bij de winnende treffer. Een uitstekende save van Kaminski op Boli en een enorme misser van Depoitre zorgen er echter voor dat de wedstrijd eindigde zoals ze begon, 0-0.

Gent kan zo opnieuw niet winnen buitenhuis. STVV sluipt weer wat verder weg van een degradatie plaats en heeft nu zicht op de veilige middenmoot.