Scorende Okereke baalt: Had mijn goal zo ingeruild voor een zege

Scorende Okereke baalt: "Had mijn goal zo ingeruild voor een zege"

27-10-2019 19:13 Laatste update: 19:17
2

Club Brugge kon de drie punten niet thuis houden tegen Standard. David Okereke scoorde de gelijkmaker voor Club Brugge en tekende zo voor de 1-1 eindstand.

De goal van Okereke leverde Club Brugge uiteindelijk maar een puntje op, en dat knaagt bij de jonge spits. "Ik ben blij om te scoren, zeker nadat ik al enkele wedstrijden droog stond. Toch had ik mijn doelpunt zo ingeruild voor een zege", aldus Okereke op de website van Club Brugge.

Okereke benadrukt ook het belang van zijn ploegmaats bij zijn doelpunt. "Balanta en Vormer deden het uitstekend bij de goal. Ik wist dat ik gewoon op de goede plaats moest staan om de bal binnen te tikken."

De spits was ook onder de indruk van het spel dat Standard op de mat legde. "Ze speelden heel hevig en gaven onze middenvelders geen ruimte. Daardoor moesten wij veel hoge ballen verwerken wat niet gemakkelijk is tegen hun lange verdedigers." In de tweede helft ging het echter beter voor Club en dat had vooral met de tactische ingreep van Philippe Clement te maken. "Tijdens de rust gaf de coach de nodige richtlijnen waarna we meer kansen konden afdwingen. Jammer genoeg bleef het bij een gelijkspel", besluit Okereke.