Gesprek met Clement hielp Tau om te kiezen voor vertrek naar Club Brugge

Gesprek met Clement hielp Tau om te kiezen voor vertrek naar Club Brugge

Gepubliceerd: zondag 27 oktober 2019 om 08:45zo 27-10-2019 om 08:45

Club Brugge kon dit seizoen al meermaals rekenen op een sterke Percy Tau. De Zuid-Afrikaan is één van de uitblinkers dit seizoen. Dat hij dit seizoen voor Club Brugge speelt, is geen toeval.

Tau stond afgelopen seizoen namelijk al op de radar van KRC Genk. Meer bepaald op die van trainer Philippe Clement. Volgens Tau was de interesse van Clement dan ook de doorslaggevende factor om voor Club Brugge te kiezen. "Ik wist dat Brugge een ambitieuze club is, die me zou toelaten te groeien", zegt hij in La Meuse.

"Wat beslissend was in mijn keuze was het gesprek met de coach. Ik speelde tegen hem met Union. Ik weet wel niet of die match bij hem de doorslag gaf om me te laten komen. Ik zou het hem eens moeten vragen", lacht Tau.

De samenwerking met Clement loopt alvast bijzonder vlot. "We spreken veel. Toen we deze zomer samenzaten was hij duidelijk over wat hij van mij verwachtte, hoe hij mijn evolutie als voetballer zit en hoe ik de ploeg kan helpen. Hij is heel open in de discussie", aldus Tau.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hebben de prestaties van Tau jou verrast?

(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws