Genk spoelt nederlaag tegen Liverpool door met winst tegen Cercle Brugge

Genk spoelt nederlaag tegen Liverpool door met winst tegen Cercle Brugge

26-10-2019 22:20
22

De Champions League tegen Liverpool heeft voor KRC Genk geen sporen nagelaten in de Jupiler Pro League. Zaterdag haalde de landskampioen het met 1-0 van Cercle Brugge. 

Na de 1-4 nederlaag gooide Mazzu zijn team deels om. De Norre, Dewaest, Ndongala, Wouters en Hrosovsky kwamen bij de Limburgers in de ploeg. Ook Storck pakte het anders aan. Serrano, Dabila, Gory, Donsah, Biancone en debutant Dekuyper verschenen bij Cercle Brugge aan de aftrap in de Luminus Arena.

In het hartje van Limburg klom Genk al snel op voorsprong. Dewaest kapte twee tegenstanders uit en nam daarna Hubert te grazen.Wie dacht dat Genk daarna bevrijd zou gaan spelen, kwam bedrogen uit. Cercle Brugge kwam beter in de partij, maar de gelijkmaker scoren was te veel gevraagd.

Ook in de tweede helft was er weinig swingend voetbal van beide ploegen te zien. De 1-0 bleef op het bord staan, waardoor Genk weer drie punten rijker is en terug de top zes induikt. Cercle Brugge blijft laatste met drie punten uit twaalf wedstrijden.