Boskamp ziet positieve noot bij Racing Genk: Er zit muziek in

Boskamp ziet positieve noot bij Racing Genk: "Er zit muziek in"

26-10-2019 10:10 Laatste update: 10:48
8

Racing Genk ging in de Champions League met duidelijke cijfers onderuit tegen titelhouder Liverpool: 1-4. Desondanks noteerden de analisten meerdere positieve punten. Spits Paul Onuachu was er daar één van.

In navolging van Marc Degryse laat ook Johan Boskamp zich positief uit over het optreden van de boomlange Onuachu. "Ik vond Onuachu goed. Hij deed het leuk samen met Samatta. Ik was verbaasd over hoe snel die grote Nigeriaan nog was", laat Boskamp optekenen in Het Belang van Limburg.

Boskamp ziet toekomst in een samenwerking met Samatta. "In de competitie vond ik Onuachu ook telkens goed invallen. Hij weegt op een defensie, blijft dreigen, is in beweging en vormt uiteraard een wapen in de lucht. Er zit muziek in een systeem met twee spitsen", klinkt het.

Genk maakte de voorbije zomer zes miljoen euro over aan het Deense FC Midtjylland. Hoewel Onuachu nog geen vaste basisplaats heeft weten te veroveren onder Felice Mazzu, liet de zevenvoudig international zich al wel gelden. In acht optredens was hij goed voor vijf treffers. Gemiddeld is het per 74 minuten raak voor de centrumaanvaller. Een knap moyenne.