Thorgan Hazard is ambitieus: “Ik denk dat ik nóg stappen kan zetten”

Thorgan Hazard is ambitieus: “Ik denk dat ik nóg stappen kan zetten”

26-10-2019 08:15
1

Thorgan Hazard maakte de overstap van Borussia Monchengladbach naar Borussia Dortmund. De Rode Duivel blijft echter ambitieus.

“Had je me zeven jaar geleden gezegd dat ik ooit met Dortmund in de Champions League zou spelen voor 80.000 fans, dat ik de kleedkamer zou delen met grote namen als Hummels, Götze en Reus, en dat ik als Rode Duivel brons ging pakken op het WK, ik ging je niet geloofd hebben”, begint Hazard aan Het Laatste Nieuws.

“Omdat het me niet realistisch leek. Ik had bovendien geen zulke grote ambities. Maar beetje bij beetje ben ik gegroeid, ben ik geëvolueerd. (denkt na) Weet je, mijn entourage en ik hebben steeds de juiste keuzes gemaakt. Ik ben bewust nooit snel van club veranderd, zodat ik altijd een bepaalde stabiliteit had.”

De Rode Duivel zit al een tijdje in Duitsland. “Die vijf fantastische jaren bij Gladbach hebben me goed gedaan - ik heb er veel geleerd. Daardoor zit ik nu bij een absolute topclub. Ik ben trots op mezelf, maar ik heb tegelijk geen zin om het hierbij te laten. Ik heb nóg honger. (lacht)

Hazard kan nog hogerop. “Het is niet omdat ik nooit gedacht had om ooit bij een club als Dortmund te spelen, dat ik nu achterover ga leunen. Integendeel. Ik ben hier om grootse dingen te verwezenlijken. Ik denk trouwens dat ik de komende jaren nóg stappen kan zetten."