Barça greep naast MLS-topscorer: Als het alleen aan mij lag, ging het door

Barça greep naast MLS-topscorer: "Als het alleen aan mij lag, ging het door"

25-10-2019 18:10

FC Barcelona heeft aan het begin van het kalenderjaar geprobeerd om Carlos Vela te huren van Los Angeles FC. De Mexicaanse topschutter van de Major League Soccer doet die onthulling in een interview met de New York Times.

De Catalanen waren halverwege het vorige seizoen op zoek naar tijdelijke offensieve versterking. De Nigeriaan Odion Ighalo, spelend voor het Chinese Shanghai Shenhua, onthulde in maart al dat hij vriendelijk had bedankt voor een huurtransfer. Vela was wél bereid om toe te happen. "We waren dichtbij een akkoord. Als het alleen van mij af zou hebben gehangen, zou ik het geaccepteerd hebben", laat hij weten.

De dertigjarige Vela zag het al helemaal zitten. "Vier maanden samenspelen met Lionel Messi en dan weer terug naar Los Angeles: wie zou daar nee tegen zeggen? Leren, genieten en dan weer naar huis." Barça koos uiteindelijk voor Kevin-Prince Boateng. Vela bleef in de MLS voetballen en is bezig aan het seizoen van zijn leven. De Mexicaan scoorde tijdens het reguliere seizoen al 34 (!) keer en voegde tijdens de gewonnen play-offwedstrijd tegen rivaal LA Galaxy twee treffers toe aan zijn statistieken.